Direct contact? Bel: 035 - 75 13 098

HomeNieuwsWaar moet je op letten bij de aankoop van een e...

Waar moet je op letten bij de aankoop van een eettafel?

Waar moet je op letten bij de aankoop van een eettafel?

Bij de aankoop van een eettafel zijn er verschillende factoren waar u rekening mee te moet houden om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. 

1. Ruimte en formaat

Bij het kiezen van het formaat is het belangrijk om de beschikbare ruimte waar de eettafel komt te staan goed op te meten. Zorg dat er voldoende ruimte is voor stoelen en voor mensen om comfortabel te zitten en bewegen. Naast het formaat is de hoogte natuurlijk ook niet onbelangrijk. Houdt hierbij rekening met de stoelen die u eronder wilt schuiven en de lente van de mensen die aan de tafel komen te zitten.

2. Aantal personen

Bedenk goed met hoeveel mensen u de tafel het vaakst gebruikt, en of u extra ruimte wilt voor eventuele gasten.

3. Vorm van de tafel

Overweeg de vorm van de tafel die het beste bij uw ruimte en behoeften past. Een ronde of ovale tafel past zeer goed in een kleine ruimte omdat ze vrij compact zijn. U maakt ook gemakkelijk een extra zitplaats. Een ronde of ovale tafel geeft ook een uniek karakter aan uw eetkamer, en je hebt meer contact met iedereen aan de tafel dan bij een rechthoekige tafel. Daarnaast zult u zich nooit meer stoten aan de puntige hoeken die een rechthoekige tafel heeft. Aan een ronde tafel heeft u echter wel iets minder ruimte op het blad dan bij een rechthoekige tafel. Wist u dat er speciale eetkamerbanken zijn voor ronde en ovale tafels? Ontdek onze ovale eetkamerbank en ronde eetkamerbank!

Ronde-eetkamerbank-op-maat

Rechthoekige of vierkante tafels zijn makkelijker in te delen in de ruimte, omdat deze tegen een rechte muur kunnen staan. Rechthoekige tafels zijn meer geschikt voor langwerpige ruimtes. Daarnaast heeft u meer ruimte op het blad dan bij een ronde of ovale tafel. Neem hierbij dus in overweging of u vaak diners geeft met meerdere schalen op tafel.

Eetkamerbank-met-verticale-banen

4. Het onderstel

Het onderstel van een tafel is minstens zo’n belangrijke overweging als de vorm van het blad. U heeft bij ons een ruime keuze aan onderstellen, waaronder een kruispoot in het midden. Hiermee geeft u een speelse look aan uw tafel en het oogt ruimtelijker dan poten aan elke hoek. Poten aan elke hoek of poten aan enkel de zijkant van de tafel hebben wel weer voordelen voor mensen met langere benen. Hiermee bent u echter wel beperkt met het aantal stoelen dat onder de tafel past, en het kiezen van een eventuele eetkamerbank.

Eetkamerbank-verticale-banen

5. Eetkamerstoelen

Uiteraard heeft u ook stoelen nodig bij een eettafel. Heeft u al stoelen? Meet deze dan goed op voordat u een eettafel op maat koopt. De stoelen moeten natuurlijk goed onder de tafel passen, en ook de breedte van de tafel is van belang bij de hoeveelheid stoelen en breedte van de stoelen. Heeft u nog geen eetkamerstoelen? Kies dan eerst de tafel die u aanspreekt, en zoek daar passende stoelen bij. Bij Bankstyle zijn alle eetkamerstoelen, eetkamerbanken en tafels op maat te maken.

Maak snel een afspraak en ervaar het gemak van eettafels op maat en uitstekende service!

U maakt gemakkelijk een afspraak door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 035-7513098