Direct contact? Bel: 035 - 75 13 098

HomeNieuwsTips om vlekken uit uw bank te halen

Tips om vlekken uit uw bank te halen

Tips om vlekken uit uw bank te halen

Of het nu gaat om gemorste koffie, een ongelukje met rode wijn of de natte hond die op de bank sprong, het is altijd handig om te weten hoe u deze vlekken aanpakt. 

Snelle actie is essentieel

Het is belangrijk om te onthouden dat snelle actie essentieel is voordat u specifieke reiningingsmethoden toepast. Hoe sneller u op een vlek reageert, hoe makkelijker het is om deze te verwijderen. Wacht nooit en reageer direct.

Voorzichtig deppen, niet wrijven

Wanneer u een vlek ziet, kan het eerste instinct zijn om er krachtig op te wrijven, maar doe dit niet! Door te wrijven kan de vlek juist dieper in de vezels van de stof gaan zitten. In plaats daarvan kunt u beter voorzichtig deppen met een schone, droge doek of keukenpapier om overtollig vloeistof te laten afsorberen.

Baking soda voor geurverwijdering

Het klinkt misschien vreemd, maar baking soda kan wonderen doen tegen nare geurtjes. Nadat u de vlek heeft verwijdert kunnen er toch nog nare geurtjes achterblijven, strooi dan wat baking soda over het getroffen gebied. Laat dit een paar uur, of zelfs een nacht, zitten en verwijder het dan. Baking soda absorbeert effectief geurtjes en zorgt ervoor dat de vlek minder snel groeit.

Speciale aanpak voor verschillende vlekken

Koffie- of theevlekken:
Meng een theelepel afwasmiddel met een kopje lauw water. Dep het mengsel op de vlek en veeg het vervolgens voorzichtig schoon

Rode wijnvlekken:
Strooi zout over de rode wijnvlekken zodat het zout de vloeistof afsorbeert. Veeg het zout weg en dep de vlek voorzichtig met een doek ondergedompeld in water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel.

Inkvlekken:
Breng haarlak op een directe manier op de intvlek aan en dep deze voorzichtig met een schone doek. Eventueel herhalen.

Vetvlekken:
Strooi maïszetmeel of talkpoeder over de vetvlek en laat het een paar uur zitten om het vet te absorberen. Borstel het poeder weg en dep indien nodig met een doek en afwasmiddel.

iProteqt

Wilt u dit allemaal voorkomen? Maak dan gebruik van ons iProteqt garantiepakket. Hiermee heeft u niet alleen 5 jaar garantie op de constructie van uw meubels maar ook op vlekken in de stof. In dit pakket zit een spray die de stof van uw meubels vuil- en vochtafstotend maakt. Hierdoor kunt u eventueel gemorste rode wijn moeiteloos van uw bank vegen, zonder dat u er nog maar iets van ziet. Heeft u echter toch een vlek die u niet zelf kunt verwijderen? Dan komen er gespecialiseerde vakmensen bij u thuis om de vlek te verwijderen. Lukt het hun ook niet? Dan hoort zelfs het opnieuw bekleden binnen de grensen van dit garantiepakket.