Direct contact? Bel: 035 - 75 13 098

HomeNieuwsTips bij het kiezen van maatwerk gordijnen

Tips bij het kiezen van maatwerk gordijnen

Tips bij het kiezen van maatwerk gordijnen

Het kiezen van de juiste gordijnen is zeer belangrijk voor het creëren van de gewenste sfeer in huis. Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat uw maatwerk gordijnen niet alleen stijlvol zijn, maar ook perfect passen bij uw woonruimte.

1. Nauwkeurige metingen

Voordat u opzoek gaat naar gordijnen is het essentieel om nauwkeurige metingen van uw ramen te hebben. U kunt dit bij ons gemakkelijk door een professional laten doen.

2. Stofkeuze

Kies een gordijnstof die past bij de stijl van de kamer en voldoet aan uw functionele behoeften. Denk hierbij aan een lichtdoorlatende stof voor een lichte sfeer en privacy, en aan verduisterende gordijnen voor slaapkamers.

Vitrage-gordijnen

3. Ophangstijl

Bepaal hoe u de gordijnen op wilt hangen. Gaat u voor gordijnroedes, rails of een ander systeem? Het ophangsysteem kan invloed hebben op de look en het functioneren van de gordijnen.

4. Plooien en ophangmethoden

Kies het type plooi dat u wilt, zoals platte plooien, enkele plooien of ringen. De plooistijl kan de uitstraling van de gordijnen beïnvloeden. Een enkele plooi zorgt voor een minimalistische en moderne look, waar een dubbele plooi een vollere uitstraling heeft en meer elegantie toevoegt aan uw gordijnen. Voor uw eetkamer zou u zelfs een triple plooi kunnen overwegen, deze bieden nog meer volheid en elegantie dan dubbele plooien.

5. Voering

Denk over welke voering u nodig heeft. Voering kan helpen bij het blokkeren van licht, het verbeteren van isolatie en het beschermen van de stof tegen verkleuring.

Verduisterings-gordijnen-slaapkamer

6. Kleur en patroon

Stem de kleur en het patroon van de gordijnen goed af op de rest van uw interieur. Denk hierbij aan de kleur van de muren, het meubilair en andere elementen in de kamer.

Benieuwd naar alle mogelijkheden of wilt u hulp bij het kiezen van de juiste gordijnen? Kom dan langs in onze showroom en bespreek uw wensen met onze getalenteerde verkopers. U kunt gemakkelijk een afspraak maken via [email protected] of telefonisch op 035-7513098