Direct contact? Bel: 035 - 75 13 098

HomeNieuwsTips bij het kiezen van een vloerkleed op maat

Tips bij het kiezen van een vloerkleed op maat

Tips bij het kiezen van een vloerkleed op maat

In deze stijlgids verkennen we verschillende elementen en overwegingen om u te helpen bij het vinden van het perfecte op maat gemaakte vloerkleed dat uw unieke stijl weerspiegelt.

1. Overeenstemming met interieurstijl

Een op maat gemaakt vloerkleed moet naadloos aansluiten bij de algehele stijl van de kamer. Analyseer de bestaande elementen, zoals meubels, accessoires en de kleuren van uw muren. Gaat uw voorkeur uit naar modern, klassiek, bohemien, of misschien een minimalistisch interieur? De stijl van het vloerkleed moet in harmonie zijn met de bestaande esthetiek.

2. Kleurenpalet: harmonie in tinten

Kies kleuren die niet alleen aansluiten bij de huidige kleuren in de kamer, maar ook een visueel interessant contrast bieden. Overweeg de impact van verschillende kleuren op de ruimte en bepaal of u wilt dat het vloerkleed de hoofdfocus is of juist subtiel in het geheel opgaat. Of u nu kiest voor een kleurrijk accent of een subtiele nuance, het kleurenpalet van het vloerkleed moet samensmelten met de andere elementen van de kamer.

3. Patroonselectie: van delicaat tot gedurfd

Patronen kunnen de dynamiek van een ruimte veranderen. Overweeg de schaal van patronen in relatie tot de grootte van de kamer en andere decoratieve elementen. Grtotere patronen kunnen een ruimte groter laten lijken, terwrijl kleinere patronen een intiemer gevoel creëren. Van geometrische lijnen tot organische vormen, de keuze is eindeloos.

4. Textuur en materiaal: zintuigelijke beleving

Denk na over de gewenste textuur en het materiaal van het vloerkleed. Wilt u een luxe uitstraling met zacht wol of een meer casual sfeer met natuurlijke vezels zoals jute? De textuur voegt een zintuigelijke dimensie toe aan de ruimte en bepaald mede het comfortniveau. Experimenteer met texturen om diepte toe te voegen, zoals een hoogpolig vloerkleer in een anders strakke ruimte. Dit geeft een speel effect en een heel andere look en feel aan uw ruimte.

5. Maat en vorm: ruimtelijke balans

Het bepalen van de juiste grootte en vorm van het vloerkleed zijn erg belangrijk. Overweeg hoe het kleed zich verhoudt tot de meubelindering en de totale ruimte. Een oversized kleed kan een statement maken, terwijl een kleiner kleed specifieke zones in een kamer kan definiëren. Maar een te groot vloerkleed kan de ruimte ook overweldigen, zoals u bij een te klein kleed de samenhang zou kunnen verliezen. Denk na over de functie van de ruimte en stem de maat en vorm daarop af.

6. Contrast en accenten: visuele spanning

Overweeg het gebruik van contrast om visuele spanning toe te voegen. Dit kan worden bereikt door het combineren van constrasterende kleuren, texturen of patronen. Accentkleuren kunnen ook worden gebruikt om specifieke gebieden in de ruimte te benadrukken.

Interieuradvies

Vindt u het lastig om een keuze te maken en met alle bovenstaande aspecten rekening te houden? Dat kunnen wij goed begrijpen, daarom werken wij samen met een getalenteerde interieurstyliste. Zij kan u van a tot z helpen bij het inrichten van uw woning. Dit kan voor enkel een vloerkleed zijn, maar ook voor een volledig nieuw interieur.