Direct contact? Bel: 035 - 75 13 098

HomeNieuwsTips bij het kiezen van een eetkamerstoel op maat

Tips bij het kiezen van een eetkamerstoel op maat

Tips bij het kiezen van een eetkamerstoel op maat

Eetkamerstoelen moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook naadloos aansluiten bij uw eetruimte. Het kiezen van de juiste afmetingen is daarbij erg belangrijk voor zowel uw comfort als esthetiek. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u de ideale afmetingen kiest voor uw op maat gemaakte eetkamerstoelen.

1. Meet de tafelhoogte zorgvuldig

Begin met het meten van de hoogte van uw tafel. Zorg ervoor dat u de afstand meet van de vloer tot de bovenkant van het tafelblad. Deze meting bepaalt de optimale hoogte voor uw eetkamerstoelen, zodat u en uw gezin en gasten comfortabel kunnen dineren.

Eetkamerstoel-op-maat

2. Kies de juiste zithoogte

Een goede zithoogte is van groot belang voor een plezierige en comfortabele eetervaring. U wilt toch ook uitgebreid kunnen natafelen na een uitgebreid diner? Voor een aangename balans tussen gemak en visuele harmonie zou u rekening moeten houden met een afstand van 30 tot 35 centimeter tussen de zitting van de stoel en de onderkant van de tafel.

3. Hoogte van de rugleuning

De juiste hoogte van de rugleuning is essentieel voor uw comfort. Een goed passende rugleuning draagt niet alleen bij aan een elegante uitstraling, maar zorgt ook voor extra comfort tijdens uw diners. Zorg ervoor dat de rugleuning in verhouding staat tot de hoogte van uw eettafel.

Eetkamerstoel-op-maat

4. Ruimte tussen de eetkamerstoelen

Vergeet ook niet het belang van de juiste ruimte tussen uw eetkamerstoelen. Houdt een afstand van 20 tot 25 centimeter aan voor een open en gezellige sfeer en behoud voldoende bewegingsruimte.

5. Eetkamerstoel met armleuningen

Voor eetkamerstoelen met armleuningen is het belangrijk dat deze onder het tafelblad passen. Zodat u ze wanneer u ze niet gebruikt onder de tafel kunt schuiven. Meet de afstand tussen de vloer en de onderkant van uw tafelblad om de ideale hoogte te bepalen.

Luxe-eetkamerstoelen

Wilt u hulp bij het kiezen van uw ideale eetkamerstoel? Kom dan langs bij ons in de showroom. Wij staan voor u klaar om u te adviseren in de juiste hoogtes en zitcomfort. U maakt gemakkelijk een afspraak door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 035-7513098