Direct contact? Bel: 035 - 75 13 098

HomeNieuwsTips bij het kiezen van een barstoel op maat

Tips bij het kiezen van een barstoel op maat

Tips bij het kiezen van een barstoel op maat

Het vinden van de perfecte barstoelen kan een uitdagende taak zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet alleen stijlvol zijn, maar ook comfortabel en functioneel. Hier zijn enkele handige tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste afmetingen voor op maat gemaakte barstoelen.

1. Meet de barhoogte

Begin met het opmeten van de hoogte van uw bar of keukeneiland. Zorg ervoor dat u de afstand meet van de vloer tot de bovenkant van uw bar of keukeneiland. Dit bepaalt de optimale hoogte van de barstoelen, zodat u en uw gezin en gasten comfortabel zitten en gemakkelijk kunnen eten of drinken.

2. Kies de juiste zithoogte

De zithoogte is een belangrijke factor voor het comfort van de barstoel. Houdt rekening een afstand van ongeveer 25 tot 30 centimeter tussen de bovenkant van de zitting en de onderkant van de bar. Dit geeft voldoende ruimte om comfortabel te zitten, en voorkomt dat uw knieën te dicht bij de onderkant van het baroppervlak komen.

3. Denk aan de hoogte van de rugleuning

Als u een barstoel met rugleuning overweegt, let dan op de hoogte van de rugleuning. Een rugleuning biedt extra comfort en ondersteuning. Zorg ervoor dat de hoogte van de rugleuning past bij de hoogte van uw bar of keukeneiland en dat deze voldoende steun biedt aan uw rug.

4. Ruimte tussen de barstoelen

Denk ook aan de ruimte tussen elke barstoel. De aanbevolen afstand is 15 tot 20 centimeter tussen elke stoel. Hiermee zorgt u voor voldoende ruimte voor beweging en voorkomt u dat de ruimte er te druk uitziet.

5. Overweeg armleuningen

Als u barstoelen met armleuningen wilt, zorg er dan voor dat deze onder het baroppervlak passen. Meet de hoogte van de armleuningen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de barstoelen comfortabel onder de bar schuiven, wanneer u ze niet gebruikt.

Wilt u hulp bij het kiezen van uw ideale barstoel? Kom dan langs bij ons in de showroom. Wij staan voor u klaar om u te adviseren in de juiste hoogtes en zitcomfort.