Havenstraat 46, Huizen
035 - 75 13 098

De geschiedenis van het Bankstel

Informatie over het onstaan van een Bankstel, vervaardigen van de bankstellen, de materialen en de stoffering.

Een bank is een meubel en ontstaan als een “comfortabele stoel” waar je met meer dan één persoon op kan zitten. Een bankstel heeft standaard een armleuningen aan beide zijden. Bankstellen zijn meestal te vinden in de familie kamer, woonkamer, of in de lounge. Zij zijn verkrijgbaar in en verscheidenheid van textiel of leder.

De meest voorkomende types van banken zijn de “loveseat” (of Britse twee-zits) en de 3 zits bank of slaapbank (twee of meer zetels). Een bankstel wordt gevormd uit meerdere delen en wordt doorgaans vervaardigd uit houtproducten, MDF hout is daarbij het meest gebruikte productiemiddel.

Andere bank varianten omvatten de divan, de flauwvallen bank (backless of gedeeltelijke-back), de chaise longue (lang met een armsteun), de canape (een siertuin 3-zits), en het Ottomaanse (over het algemeen beschouwd als een voetenbankje). Met behoud van de ruimte zijn er vroeger een hoop banken vervaardiged in de vorm van als dubbele bedbank, (divanbed, canape, of futon). Er zijn ook bankstellen bekend en geheel ontworpen door bekende merken denk daarbij aan een Davenport of Chesterfield (vernoemd naar de graaf van Chesterfield).

 

Bankstyle Whatsapp Chat
Verstuur via WhatsApp